A Karácsony az egyik kedvenc időszakunk az évben és ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Bár ilyenkor számtalan előkészületet kell tennünk, hogy tökéletes legyen az ünnep, érdemes néha kikapcsolni kicsit és felfedezni a várost. Budapest ugyanis az egyik legjobb hely arra, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek néhány program ötletet, amit nem érdemes kihagyni ha decemberben a fővárosban jársz. 

Budapesti Karácsonyi vásár – V. kerület Vörösmarty tér

A város legnagyobb és valószínűleg a legrégebbi karácsonyi vására a Vörösmarty téren található. Több, mint 100 kézműves árus kínálja itt eladásra a termékeit, ha még nincs ajándék ötleted vagy csak szeretnél inspirálódni, akkor mindenképp érdemes itt körbenézned. A téren felállított színpadon december 22.-ig mindennap programok várják az ide látogatókat, jazz, bábszínház, utcazenészek és minden, amit csak a városban barangolók lelke kívánhat. ( a programot ITT tudod megnézni). A vásár január 1.-ig vár mindenkit, teljesen ingyenes, azonban aki csak teheti annak ajánljuk, hogy hétköznap látogasson ide, mert a hétvégéken nagy tömegre lehet számítani. 

Advent Óbudán 

Az Advent Óbudán rendezvénysorozat ezen a télen a Fő tér és a Szentlélek tér épületeit öltözteti ünnepi hangulatba. Az itt található ingyenes korcsolyapálya mellett zenei fellépők sora is megörvendezteti a nézelődöket. Olyan fellépők lesznek itt hallhatók, mint a Misztrál, Kaláka, Góbé, de a teljes listát ITT lehet végigböngészni. Remek hely egy egész délutános családi programra és talán kevésbé tömött, mint a belvárosi vásárok. 

Vákert Bazár Advent

A decemberi hétvégéken a Várkert Bazárt is megszállja a karácsony szelleme. Számtalan program ingyenes, azonban több közülük regisztrációhoz kötött, ezekre érdemes jó előre bejelentkezni, hogy mindenképp legyen helyünk. Bár vannak fizetős programok ezek színvonala magyarázatot ad az árukra is, hiszen Szinetár Dóra, Szirtes Edina, Farkasházi Réka és Tintanyúl, valamint Bíró Eszter is a fellépők sorát gazdagítja. De résztvehetünk a Sissi karácsonya fantázia nevű vársétán is, amely minden hétvégén többször kerül megrendezésre és a túra során felelevenítik Erzsébet királynő emlékét vagy meghallgathatjuk a Random Tripp aranyvasárnapi koncertjét december 22.-én. Ha ennél is többet szeretnél tudni az itteni eseményekről, akkor ITT találsz még több információt. 

forrás: funzine.hu

Adventi vásár – Bazilika

A Szent István bazilika az év minden estéjén varázslatos hely, azonban az adventi időszakban még saját magát is messze felülmúlja. 3D fényfestés, csillagszóró hadsereg, forralt bor illat, kürtőskalács, almáspite és karácsonyi dallamok. Oh, és még egy ideiglenes jégpályán is korizhatsz, ha erre jársz decemberben. Végül, de nem utolsó sorban az ország (szerintünk) legszebb karácsonyfája is itt található. Természetesen itt se maradnak el a programok, amikről az Adventi Ünnep a Bazilikánál oldal nyújt részletes tájékoztatást.

Müpa Kultúr Kültér

Korcsolya pályából sose elég! A Müpa pedig szívesen vette fel a kesztyűt a leghangulatosabb koripályáért folytatott versenyben és az elmúlt évektől kezdve itt is csúszkálhatunk minden decemberben. A Művészetek Palotájának épülete ugyan egész évben fényben úszik, de az adventi időszakban még hangulatosabbak ezek a fényjátékok. Talán  az itteni program a legszínesebb (ahogy az épület is), hiszen színházi előadások, együttesek és bábszínházon át a mesemondókig végtelen lehetőség közül válogathatunk. A Müpa Kultúr Körtér ajánlatait ITT találjuk összegyűjtve.

A végtelenségig lehetne még sorolni a programokat, amik birtokba veszik Budapestet az év ezen időszakában, de egy biztos, mindenki talál majd kedvére való aktivitást idén decemberben is. 

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.