A végső határidő előtt két héttel befejeződtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszán, december 13-tól, hétfőtől gyalogos sétány várja az arra járókat, írja a BKK.

 Az id. Antall József rakpart Parlament és a Margit híd közötti szakaszának rekonstrukciójával járható vált a Duna-part. Ezt a területet korábban csak gépjárművek használhatták, most azonban ezen az újonnan felújított területen is lehetőség nyílik a folyópart csodálatos tájában gyönyörködni.

Ennek a projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, és zöldebbé vált a partszakasz. A folyópartra fákat is ültettek, amelyeket gondosan, több szempont alapján választottak ki, és padokat is elhelyeztek, így tökéletes hellyé varázsolva ezt a budai dombok mögött lenyugvó nap megfigyelésére.

Ez a rekonstrukció csak egy kis része egy nagyobb projektnek, amely a Duna mentén egészen a Fővám térig húzódik. A pesti alsó rakparton új sétányok épülnek, közterületek és zöldfelületek kerülnek kialakításra, miközben a Lánchíd is korszerűsítés alatt áll.

 

A Lánchíd előtt található Széchenyi István tér is változáson megy keresztül: a jelenleg használatban lévő körforgalmat elbontják, nagyobb teret adva egy zöldebb területnek, mindemellett biztosítva a jelenlegi forgalom folyamatos haladását.
Bizonyos szakaszokon a 2-es villamos pályája is módosulni fog, azonban ez nem fogja befolyásolni a járat panorámás kilátását.

A jelenleg zajló ivóvíz-nyomócsőcsere miatt az autóforgalom egyelőre nem tudja igénybe venni ezt az új szakaszt, így a gyalogosok nyugodtan sétálhatnak itt, megcsodálva a város építészetét, vagy az éjszaka varázslatos fényeit.

Az újonnan épült sétány tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, akárcsak kerékpárral. A látogatók és a helyiek is könnyen elérhetik ezt a területet, ha a Parlamenttől sétálnak oda. A Parlamenttől a Budai Várnegyeden keresztül egészen a Margit hídig csodálatos kilátás tárulhat elénk!

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.