Budapesten nem áll meg az élet az ünnepek között. A legtöbb múzeum, étterem és egyéb vendéglátó hely karácsony és szilveszter között is nyitva tart, így számtalan lehetőség vár ránk ilyenkor is! Összegyűjtöttük a legmenőbb és legérdekesebb programokat Budapesten, amik mindenféleképpen feldobhatják az ünnepek közötti napjainkat. Készen állsz rá?

Korcsolyázás a Városligetben

Idén újra megnyílt Budapest legnépszerűbb jégpályája, így ha a korcsolyázás szerelmese vagy, akkor a Műjégpálya meglátogatása nem maradhat el! A Hősök tere és a Vajdahunyad vára között található szabadtéri jégpálya lenyűgöző kilátást nyújt Budapest nevezetességeire. A pálya mérete meghaladja a 12.000 négyzetmétert, de vannak korcsolyapályák gyerekeknek is. Mindegy, hogy ha csak most ismerkedünk a korcsolyázás alapjaival, vagy már vérprofik vagyunk benne, a Városligeti Műjégpálya egy kihagyhatatlan program lehet az év utolsó napjaiban!

Tradicionális ételek

Habár még biztosan van otthon egy kis maradék bejgli, vagy más ínyencség, ennek ellenére érdemes lehet beülnünk egy helyi étterembe, hogy a karácsonyi menüről lemaradt magyar ételek ízvilágát bepótolhassuk! A magyar konyha számos hagyományos étellel rendelkezik, amelyek különböző, gazdag ízvilággal rendelkeznek melyek mind a kulturális örökségünk részei. Nagyon könnyű olyan éttermet találni, ahol ilyen hagyományos ételeket szolgálnak fel. A magyarok és külföldiek számára is a legnépszerűbb ételek közé tartozik a gulyásleves vagy a pörkölt, de ha inkább édesszájúak vagyunk, akkor a somlói galuska, a túrós csusza vagy a kürtöskalács is ideális választás lehet!

Gyógyfürdők meglátogatása a hideg téli napokon a legjobb

Remek földrajzi adottságainak köszönhetően a magyar főváros bővelkedik forró termálvízben, melynek előnyeit a helyiek évezredek óta élvezik. Budapesten számos termálfürdő található, ezzel a város a világon az első helyen áll a területén található termálfürdők száma alapján. Budapest legnépszerűbb fürdői közé tartozik a Széchenyi Gyógyfürdő, a Gellért Fürdő és a Rudas Gyógyfürdő. Mindegyik helynek megvannak a sajátosságai, így nem számít, melyiket választjuk, felejthetetlen élményben lesz részünk.

Kirándulás Normafán

A város budai oldalán több hegység is található, amelyek egy részét évszázadok óta megőrizték a magyarok a természet számára. Normafa az egyik leginkább ajánlott terület ezen természeti látnivalók közül, amely a város központjából is könnyen megközelíthető. A környékre érkezve hamar észrevehetjük, hogy a legtöbb magyar miért szereti ezt a helyet: békés, nyugodt környezetet, ahonnan Budapest egész területe tökéletesen belátható. Ha a Normafához tervezünk menni, nem szabad kihagyni az Erzsébet-kilátót sem, hiszen innen nyílik az egyik legszebb kilátás Budapestre!

Festői kilátás a 2-es villamos vonalán

Ha a túrázás nem neked való tevékenység, ne aggódj, van egy remek ötletünk számodra. Pattanj fel az 2-es villamosra, és hagyd, hogy elbűvöljön a város szépsége. A villamos a Közvágóhídtól indul és a folyóparton halad egészen a Jászai Mari térig. Érdemes a Boráros tértől kezdeni az utunkat, így ez alatt a 20 perces út alatt lehetőségünk nyílik megtekinteni Budapest számos hídját, miközben gyönyörű kilátás nyílik a város budai oldalára.

Helyi ízek a Nagy Vásárcsarnokban

Ha igazán szeretnénk megtapasztalni a helyiek kötetlen életmódját, akkor Budapest legnagyobb fedett piacára kell ellátogatnunk, a Fővám téri Nagy Vásárcsarnokba. A neogótikus stílusú piac a friss zöldségekből, fűszerekből, friss tejtermékekből és húsból készült termékek széles választékát kínálja, de egyéb kézműves termékek vagy magyar borok és likőrök is vásárolhatók.

 

Fotók: Norbert Lepsik

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.