Szilveszteri koncert és bál

Stílusos elegancia, zene és tánc. Aki szereti a kifinomult és ízléses szórakozást, annak egy szilveszteri koncert vagy egy szilveszteri bál maga a tökéletes újévi program!

Kifinomult szórakozás, méltó búcsúztatás

Ahány ház, annyi féle szilveszter. Van, aki szeret kicsit megőrülni szilveszter éjjel, míg mások a kifinomult szórakozás elkötelezett hívei. Nekik ajánljuk, hogy látogassanak el a legelegánsabb szilveszteri koncertek és bálok egyikére, hogy ne csak egy részeges buli halvány képei, hanem valódi élmények maradjanak hátra a szilveszter 2023-ból.

A klasszikus koncertek és a bálok hagyománya több száz éves múltra tekint vissza, és bár sok minden megváltozott azóta, ezeknek a mulatságoknak a varázsa örökre megmaradt. A szilveszter 2019/2020 fordulóján elmaradt, ezért az idei év utolsó napján igazán megérdemli mindenki, hogy megadja a módját az ünneplésnek.

A legelegánsabb szilveszteri programok

A legelegánsabb programok budapesten belül a legszebb helyszíneken kerülnek megrendezésre. Olyan legendás épületek falai között csendül fel a szilveszteri zene, mint a Pesti Vigadó, a Zeneakadémia és a Budapesti Operettszínház.

A legtöbb szilveszteri bál és koncert olyan népszerű, hogy hamar elfogynak a limitált számú helyek. Érdemes időben tájékozódni az online jegyirodák oldalain, programfüzetekből vagy a jegyirodák munkatársainál. Ne habozz, vedd meg most a jegyed!

A járvány miatt biztosan akadnak idén szilveszterkor is olyanok, akik nem szeretnének emberek közé menni az év utolsó éjszakáján, de egy szilveszteri koncert meghallgatása elengedhetetlen számukra az ünnepi hangulathoz. Nekik kínálnak alternatívát az online megtekinthető élő közvetítések és a streaming szolgáltató felületeken megtekinthető szilveszteri koncertek.

Előszilveszter – az újévi koncertek mellett a két ünnep között is szuper programokat találni

Az sem ördögtől való, ha valaki szilveszter estéjén mégis inkább elnézne egy buliba vagy beülne egy wellness fürdő medencéjébe éjszakai fürdőzni. Szerencsére nekik sem kell lemondaniuk a zenehallgatásról, hiszen a két ünnep között is szuper programokat találni!

Az egész adventi időszakban sok a szimfonikus koncert, de szilveszteri bál előtt is részt vehetünk ilyen típusú előadáson, hiszen sok izgalmas hangversenyt a karácsony és újév közötti napokban tartanak meg.

szilveszteri koncertAz újévi koncert hagyománya

Ha azt mondjuk, hogy újévi koncert, a klasszikus zene kedvelőinek valószínűleg a Bécsi Filharmonikusok jutnak eszébe elsőre. A koncerten a hagyomány szerint a Strauss dinasztia darabjai hangzanak el, amit minden újév délelőttjén rendeznek meg Bécsben.

Az osztrákokhoz hasonlóan mi is szeretjük a klasszikusokat, így itthon is rengeteg hangverseny, kamarakoncert és szilveszteri bál közül válogathatunk. De persze nem csak a filharmonikusok dallamai tehetik emlékezetessé a szilvesztert, az operett, a jazz és a könnyűzene rajongói is hatalmas merítésből választhatnak programot: mága zoltán újévi koncert 2023-ban is lesz, de sok más híres magyar előadó is fellép szilveszter éjjel és újév napján.

Aki a szilveszteri koncertek közül választ, annak érdemes azonnal jegyet váltani! A szilveszteri koncert előtt nem árt tájékozódni az aktuális járványügyi intézkedésekről és a helyszín saját szabályairól. Például hogy kell-e a belépéshez oltási igazolvány, vagy hogy viselnünk kell-e a maszkot az előadás alatt?

szilveszteri bálProgram alternatívák – szilveszter 2023

Mindannyian örülhetünk, hogy a tavalyi év után újra lesznek szilveszteri programok 2019 budapesti bulija óta a főváros ugyanis túlságosan elcsendesedett. Épp ezért az se meglepő, hogy sokan vagyunk, akik valami izgalmas élményben szeretnénk részesülni 2023 utolsó napján.

A szilveszteri koncertek mellett lesznek más izgalmas programok budapesten és vidéken egyaránt. Aki hasonló kultúr programra vágyik, az szilveszteri színházi előadások közül válogathat, de ha inkább a zenés vacsorát és a sztárparádét kedveled, a szilveszteri gálavacsora a Te programod!

Aki szívesen élne át a párjával egy romantikus szilveszteri élményt, az egy szilveszteri vacsorán vagy egy sétahajó fedélzetén fogja megtalálni a számításait, aki pedig a családi szilveszter tökéletesítésén dolgozik, annak szívből ajánljuk a szilveszteri wellness-t! Barátokkal és kettesben egyaránt kellemes kikapcsolódás lehet az éjszakai fürdő is, de számos más érdekes program is vár még rád.

Ha ezekről is szeretnél időben tájékozódni, kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről!

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.