Ahogy a téli szelek suttogni kezdenek Budapest történelmi városában, az ünnepi öröm szimfóniája visszhangzik a levegőben. Ennek a varázslatos ünnepségnek a középpontjában a Bazilikában megrendezett Adventi Ünnep áll, egy karácsonyi vásár, amely immár negyedik alkalommal állhat büszkén a dobogó tetejére, 2019, 2021, és 2023 után újból elnyerte a legrangosabb, Európa legjobb karácsonyi vására címet, most, a 2024-es szezonban is. (A szavazást a European Best Destinations tartotta) A hangzatos szlogennel: “Ahol a szerelem fogja a kezed” ez a piac arra invitálja a helyieket és a látogatókat, hogy megtapasztalják a páratlan szépségű és egyedi hangulatú téli csodaországot. 2023. november 17-től 2024. január 7-ig a Szent István Bazilika előtti tér varázslatos birodalommá változik, ahol az ünnepi élvezetek látványossága ad otthont mindenkinek.

forrás: European Best Destination

A Bazilikánál megrendezett Adventi Ünnep 13 éve őrzi a kiválóság hagyományát, folyamatosan egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújtva. A Szent István Bazilika, Budapest egyik leghíresebb nevezetessége előtti karácsonyi vásár a Karácsony szellemiségének szinonimájává vált. A piac azon képessége, hogy ötvözi a hagyományokat az innovációval, mind a helyiek, mind a nemzetközi látogatók csodálatát kivívta, így örök kedvence lett a rangos Best Christmas Market in Europe versenyen.

Lépjen be a varázslatok világába, miközben a piac bájos, ünnepi dekorációkkal díszített standjain sétál. Mintegy 100 hazai kézműves kiállító mutatja be művészetét, egyedi és kézzel készített áruk széles választékát kínálva. A részletesen kidolgozott dísztárgyaktól a hangulatos téli kiegészítőkig a piac tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy egyedi ajándékokat találjon szeretteinek, vagy egy kis önkényeztetésnek hódoljon.

Forrás: She Wanders Abroad

Vágjon bele egy gasztronómiai kalandba, miközben a piac a hagyományos magyar ételek gazdag ízeivel csábítja a látogatókat. A levegőt a kürtőskalács, a forralt bor és a sós finomságok csábító illata tölti meg. A helyi árusok büszkén mutatják be a kulináris kincsek sorát, és meghívják a vásárlókat, hogy az ünnepi időszakban megkóstolják Magyarország autentikus ízét. A kiadós pörkölttől az édes péksüteményekig a piac kulináris kínálata az ország gazdag kulináris örökségéről tanúskodik.

forrás: Hungary Today

A csillogó fények alatt és az ünnepi hangulat közepette korcsolyapálya várja azokat, akik kecsesen átsiklanának a jégen. A történelmi környezet és a korcsolyázók örömteli kacagása egymás mellé téve festői jelenetet hoz létre, amely egy európai téli mese szellemét testesíti meg. Akár kezdő, akár gyakorlott korcsolyázó vagy, a jégpálya mindenki számára lehetőséget kínál, hogy részt vegyen a vidámságban.

forrás: TheMayor.EU

A Bazilikánál megrendezett Adventi Ünnep túlmutat a kézzelfogható dolgokon, szívet melengető zenei előadásokat és jótékonysági programokat kínál, amelyek a karácsony valódi értelmét tükrözik. A helyi művészek állnak a középpontban, és az ünnep hangulatát idéző dallamokkal töltik meg a levegőt. Ezenkívül a piac aktívan részt vesz a jótékonysági kezdeményezésekben, és arra ösztönzi a látogatókat, hogy járuljanak hozzá a közösség jólétéhez. Ennek során a Bazilikánál megrendezett Adventi Ünnep az adakozás szellemét testesíti meg, erősíti az egység és az együttérzés érzését.

Európa legjobb karácsonyi vásáraként 2024-ben a Szent István Bazilika előtt megrendezett Adventi Ünnep számos meglepetést ígér, hogy elragadja és elbűvölje az ide látogató közönséget. A csodaszép előadásoktól a piac rejtett drágaköveiig minden látogatás a varázslat új rétegét tárja fel. A szervezők arra törekszenek, hogy az élmény friss és izgalmas maradjon, biztosítva, hogy a visszatérő látogatókat és az első alkalommal érkezőket is csodálkozással és várakozással fogadják.

Forrás: Orbis Travel

Budapest szívében, ahol a szerelem megfogja a kezét, az Adventi Ünnep a város elkötelezettsége a várakozásokat felülmúló karácsonyi vásár megteremtése mellett. Európa legjobb karácsonyi vásáraként immár negyedik alkalommal, az öröm, a hagyomány és a közösség ünnepe tovább szövi varázslatát, és meghívja a jelenlévőket, hogy megtapasztalják a szezon igazi szellemét. A kézműves mesterségek, a finom csemegék és a szívet melengető szórakozás keverékével a piac ünnepi utazást ígér, amely mindazok szívében és emlékeiben marad, akik részt vesznek a varázslatban.

Forrás: V4NA

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.