Blog

Budapest legszebb panorámás helyei

By 2022-12-06 január 13th, 2024 No Comments

Budapest legszebb panorámás helyei

Budapest tele van panorámás kilátókkal – a dombos budai oldalnak és a sík pesti területnek köszönhetően a magyar főváros természeti adottságai rengeteg látnivalót kínálnak. Ahogy közeledünk az év végéhez, egyre rövidebbek a nappalaink, de ez senkit ne állítson meg! Ahogy a város főbb nevezetességeit megvilágítják, úgy emlékezetes élményekben lehet részünk ezekről a panorámás nézőpontokról.

Tekintsd meg blogbejegyzésünket, és meríts ihletet a gyönyörű helyszínekből, amelyeket még szilveszter előtt meglátogathatsz.

 

  1. Budai Várnegyed – Halászbástya

Kezdjük a listánkat a legkézenfekvőbbel – úgy gondoljuk, hogy a Halászbástya nem igazán szorul bemutatásra, hiszen a legtöbb látogatónak már szerepel ez a hely az utazási tervében.

A Parlament épületére, a város négy fő hídjára és a pesti oldal képeslapszerűen tökéletes városi tájára nyíló lenyűgöző kilátásával a Halászbástyát nappal és éjszaka is mindenképpen érdemes meglátogatni.

A legtökéletesebb időszak talán a naplemente lehet, hiszen ekkor történik az igazi csoda ahogy a város fényei felgyúlnak.

  1. Gellért-hegy – Citadella

A Gellért-hegy egy másik népszerű látnivaló, amelyet érdemes meglátogatni budapesti tartózkodásunk során. Mivel a domb nagy részét fák borítják, és a természet csak néhány percre van a városközponttól, ez a hely a helyiek számára is igazán közkedvelt. Vigyél magaddal egy forró teát vagy forralt bort, és tégy egy kis túrát a domb tetejére, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a városra.

Ez a hely valószínűleg a tökéletes kilátó a Szabadsághíd és az Erzsébet híd nagyszerű perspektívájához.

 

  1. Szent István Bazilika – Panoráma nézőpont

A város szívében található bazilika nagyszerű kiindulópontja lehet a napnak – és remek lehet a befejezéshez is, mivel az épület előtti karácsonyi vásár csodálatos légköre éjszaka meg inkább hangulatosabb.

Tudtad, hogy a Bazilikát belülről is meglátogathatod? És ami még jobb, hogy az épület tetejére is fel lehet jutni!

A Bazilika 96 méterével igazán kiemelkedik a lakóépületek közül. Kupolájának tetejéről a város minden látnivalója látható, vegyítve a színes pesti háztetőkkel.

  1. Normafa – Erzsébet-kilátó

Ha szeretnél egy kicsit lazább helyre menni, és magad mögött hagyni a város zaját, a Normafa az a hely, amely ideális lehet számodra. Annak ellenére, hogy kicsit távolabb van a városközponttól, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

A dombok és az erdő tökéletesen keretezi az innen elénk táruló budapesti panorámát. Ha készen állsz egy rövid túrára, meglátogathatod az Erzsébet-tornyot is. 528 méteres tengerszint feletti magasságával ez a város egyik legmagasabban fekvő kilátója. Innen nem csak az egész város látható, de tiszta időben egészen a Mátráig is elláthatunk!

  1. Vajdahunyad vára és BalloonFly

Ha egy különleges élményben szeretnél részesülni, akkor a BallonFly-t neked is hamar felkeltheti az érdeklődésed. Ez a megfigyelő léggömb a Városligetből emelkedik fel, és csodálatos madártávlatot eredményez számunkra. A Vajdahunyad vára, a Széchenyi Fürdő és a Városligeti korcsolyapálya csak néhány látnivaló, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik számunkra, a Hősök tere és maga a Városliget mellett.

 

Reméljük, hogy néhány remek helyszínnel tudtunk inspirálni, így nem kell mást tenned, mint előkapni a fényképezőgéped, és megcsodálni mindazokat a gyönyörű tájakat, amelyeket Budapest kínálhat neked!

Hamarosan frissítjük oldalunkat a 2022 szilveszteri ajánlatainkkal.